ÚTERNÍ DOBRÝ KAFE S JIRKOU (28.6.2022)

PRÁZDNINY, DOVOLENÁ… PROSTĚ LÉTO!

Milí příznivci TEMPO MAKERS 🙂

V životě člověka se najde spoustu chvilek, které na první pohled vypadají nevinně. Když se však ty chvilky pravidelně opakují zjistíte, že se postupem času na ně těšíte a stanou se nedílnou součástí vašeho života. Bez těchto chvilek by byl ten svět chudší, ne-li prázdnější.

Běžec si například nedokáže představit, že by nešel potrápit své tělo čtyřikrát týdně. Prostě vypustit ze života chvilku, která ho dělá šťastným. Vášnivý čtenář by byl zase celý nesvůj, pokud na místě, kde pravidelně leží kniha, nenašel kousek té své duševní potravy. A tak bych mohl pokračovat podle toho, jaké zájmy preferujete.

Nejsem rozhodně naivní a přesvědčený, že na mé „Úterní dobrý kafe s Jirkou“ netrpělivě čekají v úterý po ránu desítky běžců i těch bez pohybu, aby si přečetli, co zrovna běžce trápí a co je aktuální. Jsem maximálně spokojený, když si pár z vás najde chvilku a společně s pitím ranní kávy si přečte rozmary běžeckého trenéra, který prostřednictvím krátkého zamyšlení vyjadřuje své názory. Jindy zase správně pojmenuje to, o čem druzí neradi mluví nebo prostě řekne naplno co si myslí. Děkuji moc každému, že věnuje pár minut a přečte si tuto rubriku, byť by to byl jen jediný člověk!

Začíná doba prázdnin a dovolených. Mnozí z vás se rozjedou užívat si zaslouženého odpočinku po namáhavé a jistě náročné první polovině roku. Po covidu se nyní můžeme více rozletět po světě a mnozí toho náležitě i využijí. Budiž jim to přáno!

Moje maličkost sice nic takového neplánuje, přesto vás ochudím a tu možnost, začít úterní ráno s kávou a čtením mé glosy. Vlastně tu kávu zachovejte. Není nad to, dát si po ránu doušek dobré kávy, a nejen jednu. A ještě nejlépe tu naši TEMPO MAKERS CAFFEE :-).

V klidu si udělám revizi toho, co jsem napsal doposud a připravím si zase náměty, které vás po prázdninách zaujmou, až se život zase vrátí do starých kolejí. Témat je hodně, ale ne každé vhodné ke zveřejnění. Proto ta revize a následný výběr toho nejzajímavějšího a nejaktuálnějšího. Pokud by však bylo něco, co by stálo za to uveřejnit hned, výjimku udělám velmi rád.

Užijte si všichni čas prázdnin a dovolených. Nezapomeňte, že sport a pohyb patří k životu a nešiďte ho ani v této odpočinkové době. Bylo by hezké skloubit dovolenkové veselí se sportem, nejlépe běháním, mezi námi běžci. Kdy totiž běhat nebo sportovat, než když je krásné počasí, modrá obloha, sluníčko vysoko nad vaší hlavou, prostě báječné podmínky pro sportovní aktivity.

Za dva měsíce se na vás moc těším. Krásné a báječné sportovní prázdniny a celé léto!

Jirka Mašek TEMPO MAKERS